Modal sekali tapi $$$$....masyukkk.

Peluang baik dan mampu milik....

Monday, September 13, 2010

Mentaliti dan Kes Bunuh


Jika bilang melayu ni kuat beremosi, ada melayu yang marah nanti! Itu pasal selalu kita lihat ada kepala lembu selamba badak depa pijak, kepala babi boleh di gantung atas pagar surau. Bila diselidiki kena lubang hidung sendiri.

Kini, hot di blog pencacai, tiup kebencian kaum - HINDU BUNUH MELAYU !! Apa tujuannya? Yang mati tetap mati, yang hidup pulak berlebih-lebih. SMS bertebaran. Ruang komen sendat dituliskan macam-macam provokasi. maaf - provokasi perkauman tidak akan dilayan .

Isu Sosilawati dan 3 yang lain mati dibunuh kejam. Okay..suspek telah ditahan. Memang semula kulit gelap-gelap belaka. Tapi apa halnya dengan pembunuh Altantuya ? Kenny Ong ? Hindu jugak kah? Berilah keadilan. Jangan dicipta provokasi. Jangan dicurah petrol pada api yang marak. Memang kita marah. Tetapi marah perlu dikawal. Perlukan iman dan istighfar der..! Nanti digelak orang dan bangsa lain ajer..! Sudahnya muka sendiri yang berlendir kerana terludah ke muka sendiri ! Jangan jadi bangang !!

Wak cukup terkesan dengan foto disebelah.
Jika benar ke-semua mereka telah dibunuh - ayuh.., kita sedekahkan al-Fatihah dan Yaasin buat mereka agar semua roh yang dibunuh kejam itu beroleh ketenangan dan abadi disisi PenciptaNya.

Bukan dengan mencipta provokasi politik murah yang boleh menimbulkan ketegangan kaum. Kepada Pencacai - Sila letakkan otak ditempatnya yang betul bukan di kantung p***r !! Sengal..!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails

JMD dlm kenangan...sebelum berhijrah ke Arab Saudi....tapi kini kau telah tiada.Al Fatehah.

Family Day 2009-Part 1

Family Day 2009-Part 2

Wedding 10052009

Aksi Figo Jr. & Kenit

Retro Yang Penuh Dengan Cerita

My Family Album

LIFE GOES ON.....

Cerita Dalam Gambar

Tempat Jatuh Lagi Di kenang

Tempat Jatuh Lagi Di kenang

Aku & CCR dulu2

Aku & CCR dulu2

Penuh nostalgia...konvoi dri Klang ke JB....mane agaknye kawan2 aku ni yek ??.Aku yg no.3 dri kiri.

Penuh nostalgia...konvoi dri Klang ke JB....mane agaknye kawan2 aku ni yek ??.Aku yg no.3 dri kiri.

Currency Converter