Modal sekali tapi $$$$....masyukkk.

Peluang baik dan mampu milik....

Sunday, November 2, 2008

Siapa Pengarah & Pembunuhnya ???

"
 Akhirnya Abdul Razak Baginda dibebaskan dari tuduhan bersubahat membunuh Altantuya. Sebagai rakyat yang bernaung dibawah sistem perlembagaan Malaysia (yang diwarisi dari penjajah), kita bertanggungjawab tidak mempersoalkan atau mempertikaikan keputusan Mahkamah yang muktamad itu. Biarlah pengamal undang2 yang buat kerja mereka.Sebagai warganegara, kita hanya menuntut keadilan samarata tanpa mengira fahaman politik, pangkat, kaya atau miskin.

Kisah seterusnya akan dilakonkan oleh dua anggota polis yang diarahkan membela diri. Selagi kes ini belum selesai perbicaraannya,kita tidak berhak menuduh siapa pembunuhnya.

Berdasarkan keputusan Mahkamah, ada asas kedua tertuduh ini terlibat dalam pertuduhan membunuh Altantuya, sebab itu mereka diarah membela diri. Persolannya disini, apa kaitan mereka dengan Altantuya?, atas urusan perniagaan apakah kedua dua tertuduh sanggup membunuh?, secara peribadi, mereka kenalkah mangsa sebelum ini?. Yang kita tahu, orang lain ada kepentingan dengan mangsa yg dibunuh, orang lain ada urusan perniagaan dengan mangsa yg dibunuh, orang lain juga yang pernah berjumpa dan berurusan dengan mangsa diluar negara.

Logiknya, kedua dua tertuduh tidak akan mengenali atau tidak mungkin membunuh Altantunya tanpa ARAHAN pihak ketiga. Razak dah bebas dan yang pasti tidak terlibat memberi arahan. Jadi, siapakah pengarah kepada pembunuhan tersebut? Siapakah pengarah yang membenarkan pengunaan C4 sewenang-wenangnya dalam pembunuhan tersebut?. Pihak berkuasa WAJIB terus menyiasat DALANG dibelakang kes ini hingga ke akar umbi.Mereka Wajib dihukum dan rakyat mahukan keadilan yang sebenar-benarnya bukan lakonan seperti filem tamil atau hindustan.

Mangsanya adalah rakyat jelata yg tidak berdosa malahan diperbodohkan oleh tokoh2 yg diamanahkan melaksanakan sistem tersebut.

Bongkar tetep bongkar...


No comments:

Related Posts with Thumbnails

JMD dlm kenangan...sebelum berhijrah ke Arab Saudi....tapi kini kau telah tiada.Al Fatehah.

Family Day 2009-Part 1

Family Day 2009-Part 2

Wedding 10052009

Aksi Figo Jr. & Kenit

Retro Yang Penuh Dengan Cerita

My Family Album

LIFE GOES ON.....

Cerita Dalam Gambar

Tempat Jatuh Lagi Di kenang

Tempat Jatuh Lagi Di kenang

Aku & CCR dulu2

Aku & CCR dulu2

Penuh nostalgia...konvoi dri Klang ke JB....mane agaknye kawan2 aku ni yek ??.Aku yg no.3 dri kiri.

Penuh nostalgia...konvoi dri Klang ke JB....mane agaknye kawan2 aku ni yek ??.Aku yg no.3 dri kiri.

Currency Converter